Kronhjort från Nya Zeeland

Kronhjort

Kronhjort från Nya Zeeland

Dec 31, 2021 12:15:38 PM
Kronhjort från Nya Zeeland - featured image
Published: 31.12.2021

Kronhjorten är ett stort hjortdjur, något mindre än älgen, som huvudsakligen livnär sig på gräs och löv. De trivs bäst i tempererade lövskogar, där det finns fält och vattendrag i närheten. Kronhjorten lever i större hjordar bestående av endast hanar eller honor.

Polaricas hjortkött importeras från bergen i Nya Zeeland, där kronhjorten infördes i det vilda i mitten på 1900-talet. Eftersom de saknade naturliga fiender växte populationen okontrollerat, och därför började man föda upp dem på betesmarker för att minska populationen. Hjortköttet, med dess diskreta viltsmak, blev en populär exportvara. Mycket arbete läggs ned på att skapa en stressfri och naturlig miljö med högkvalitativt bete. Hjorten föds upp på betesmarker i hägn, som ofta är större än 15 000 hektar, där de äter färskt gräs året runt.

 

En näringsrik råvara

Hjorten har en rik men mildare viltsmak jämfört med ren och älg. Köttet är magert, med låga halter av fett, kolesterol och kalorier, och har ett högt järninnehåll. Det klassas som en näringsrik proteinkälla, eftersom det innehåller många av de näringsämnen som är bra för hälsan, till exempel zink och ett flertal B-vitaminer, inklusive B12. Vårt hjortkött är uppfött utan växthormoner eller steroider, och transporteras och hanteras enligt stränga och kontrollerade kvalitetsnormer.

 

Silver Fern Farms – Med respekt för djuren

Silver Fern Farms är en av våra långvariga leve- rantörer av kronhjort. Vi har i över 20 år jobbat med Silver Fern Farms, som är Nya Zeelands ledande distributör, bearbetare och exportör av premiumhjortkött. Silver Fern Farms är ett kooperativ bestående av många olika uppfödare och tillhör de större exportörerna från Nya Zeeland. Precis som vi på Polarica arbetar de hårt på att hela tiden utveckla sina CSR-aspekter, ta väl hand om sina uppfödare och sätta djurvården i första rummet. Respekt kommer från hjärtat.