Simply good

tasty & high quality

Puolukkainen pataleipä

|

8

Ainekset

 • 2 dl Polarica puolukoita
 • 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
 • 1/4 tl kuivahiivaa
 • 1 1/2 tl suolaa
 • 1 1/2 dl karkeaksi rouhittuja (saksan)pähkinöitä
 • 3 1/2 dl huoneenlämpöistä porkkanamehua

Ohjeet

 1. Tee taikina edellisenä iltana kohoamaan. Sekoita jauhot, hiiva, suola, puolukat ja rouhitut pähkinät kulhossa. Lisää porkkanamehu ja sekoita noin puoli minuuttia. Riittää, että ainekset menevät sekaisin, sitkoa ei tarvitse vaivata. Taikina saa olla pehmeää, joten lisää tilkka vettä, jos se tuntuu turhan kiinteältä.
 2. Peitä kulho kannella tai lautasella ja anna kohota huoneenlämmössä 12-18 tuntia.
 3. Ripottele reilusti jauhoja pöydälle. Levitä viereen puhdas leivinliina ja ripottele sillekin reilusti jauhoja sekä Polarican pakastepuolukoita. Kaavi taikina yhtenä palana pöydälle ja jauhota pinta. Nostele taikinan reunat palan päälle niin, että saat limpun mallisen leivän. Taikinaa ei tarvitse vaivata, vaan mitä vähemmän työstät sitä, sitä ilmavamman leivän saat. Nosta leipä saumapuoli alaspäin liinan päälle ja nostele liinan reunat suppuun, niin että saat tiiviin nyssykän. Liinan sisällä leipä kohoaa muotoonsa, etkä tarvitse kohotuskoreja.
 4. Anna leivän kohota noin 1,5 tuntia, kunnes se on kaksinkertainen. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen, kun kohoamisaikaa on jäljellä noin 30 minuuttia. Laita (valurautainen) uunipata kansineen samalla uuniin kuumenemaan noin 5-10 minuutiksi.
 5. Ota pata uunista, ripottele padan pohjalle puolukoita ja kippaa leipä varovasti pataan taikinan taiteltu puoli ylöspäin. Näin leipä pääsee repeilemään pinnalta kauniisti. Ripottele pinnalle vielä puolukoita ja nosta kansi päälle.
 6. Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kypsä. Kippaa valmis leipä padasta jäähtymään.
 7. Tarjoile voinokareen, juuston ja Polarica riistaleikkeleiden kera!

Vinkki! Säilytä leipä vain leivinliinalla peitettynä, leikkuupinta pöytää vasten. Pinta on niin rapea, että leipä ei kuivu parissa kolmessakaan päivässä. Muovipussissa leipä voi vettyä.

Pataleipa_puolukka
10765917854

Ammattilaisille

Ota yhteyttä Tuotteet