Ajankohtaista

tuoreita uutisia Polaricalta

Kaksi vahvaa perheyhtiötä yhdistyy - Polarica ottaa ison harppauksen tulevaisuuden marjataloksi yhdessä Kaskein Marjan kanssa

Polarica AB on ostanut Kaskein Marja Oy:n koko osakekannan Pekka Koivistolta perjantaina 30.4.2021. Kaskein Marjasta tulee Polarica AB:n 100 % omistama tytäryhtiö. Samassa yhteydessä Pekka Koivistosta tulee Polarica AB:n osakkeenomistaja Tommy Innalan luopuessa omistuksestaan. Yritysjärjestelyyn ei liity muita omistajamuutoksia.

Uusi Polarica Berry -konserni

Uuden Polarica-marjakonsernin yhteenlaskettu liikevaihto on yli 60 miljoonaa euroa, operatiivinen käyttökate noin 6 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä yhteensä n. 200 henkilöä. Tuotantolaitokset sijaitsevat Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa.

”Vuoden 2019 lopussa tapahtuneen omistajajärjestelyn yhtenä olennaisena strategisena tavoitteena Polaricalla oli arvoketjun laajentaminen korkeamman jalostusasteen tuotteisiin”, kommentoi Jukka Kristo, Polarica AB:n toimitusjohtaja. ”Uskomme vahvasti, että tämän tavoitteen saavuttaminen menee isolla harppauksella eteenpäin Kaskein Marjan myötä. Yhteisillä resursseilla ja molempien yhtiöiden vahvuuksia ja keskeisiä osaamisalueita hyödyntämällä pystymme jatkossa keskittymään vieläkin paremmin olennaiseen: toiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja sitä kautta asiakkaiden parempaan palvelemiseen. Sekä Polarica että Kaskein Marja ovat tehneet isoja investointeja viimeisten parin vuoden aikana. Hyvin alkanutta investointiohjelmaa on tarkoitus jatkaa yhdessä sekä Haaparannalla, Puolassa että Lappeenrannassa.”

Yhdessä enemmän

Pekka Koivisto mainitsee, että yhdistyminen Polarica AB:n kanssa on luonteva ja mieluisa askel Kaskein Marjan kasvu- ja kehittymistarinassa. ”Yhteistyö tuo lisää vipuvoimaa ja tukea tuleviin vuosiin, jolloin tarkoituksenamme on edelleen kehittyä vahvasti marja- ja hedelmätuotteiden jalostajana.”

Elintarvikeala kehittyy ja muuttuu nyt nopeammin kuin koskaan. Kasvispohjaisten, terveellisten ja luonnollisten raaka-aineiden ja kuluttajatuotteiden kysyntä jatkaa kasvuaan niin Suomessa kuin globaalistikin.

”On hienoa työskennellä jatkossa osana yritystä, joka näkee alan kehityksen ja kehittymistarpeen kanssamme samalla tavoin, välttämättömänä ja positiivisena haasteena. Polarica tuo yhteistyöhömme vahvaa osaamista vastuulliseen ja laadukkaaseen raaka-ainehankintaan ja -jalostukseen. Yrityksen kokenut ja ammattitaitoinen johto, sekä motivoitunut ja osaava henkilökunta olivat ratkaiseva tekijä yhdistymisellemme. Yhdessä olemme kilpailukykyisempiä, vahvempia ja parempia”, Koivisto kuvailee yritysten yhdistymistä.

Polarica jatkaa Ruotsin markkinalla Polarica brändillä. Suomen markkinalla konserni tulee toimimaan vähittäiskaupassa Kaskein brändillä.

 

Lisätiedot:

Jukka Kristo
puh. 0400 69 1611,
jukka.kristo@polarica.com

Polarica-Kaskein-1200x628px