Ajankohtaista

tuoreita uutisia Polaricalta

Polarican ihmisoikeuspolitiikka on julkaistu

 

Polarica-marjakonserni sitoutuu liiketoiminnassaan ihmisoikeuksien, mukaan lukien työelämän oikeuksien, kunnioittamiseen koko arvoketjussaan. Tästä osoituksena yhtiön hallitus on hyväksynyt ihmisoikeuspolitiikan 3.3.2023. Yhtiön ihmisoikeuspolitiikka määrittelee ja vahvistaa yhtiön ihmisoikeustyötä ja se koskee koko organisaatiota. Vuoden 2022 loppupuolella teimme ulkopuolisen asiantuntijan avulla ihmisoikeusvaikutusten arvioinnin (HRIA). Siinä olemme tunnistaneet ne tahot, joihin toimintamme ensisijaisesti vaikuttaa. Näitä ovat työntekijämme, ihmiset toimitusketjussamme, tuotteidemme loppukäyttäjät ja paikallisyhteisöt. Lisäksi tunnistimme keskeisimmät ihmisoikeudet, joihin meidän tulee toiminnassamme erityisesti kiinnittää huomiota.

Olemme tunnistaneet ihmisoikeusriskejä erityisesti toimitusketjussamme raaka-ainehankinnan osalta. Marjanpoimijat ovat tästä yhtenä esimerkkinä. Riskien hallitsemiseksi käytössämme on esimerkiksi erilaisia auditointeja.

Kehitämme jatkuvasti omia prosessejamme, jotta pystymme ehkäisemään mahdolliset negatiiviset ihmisoikeusvaikutukset hankinnassamme. Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että hankintaamme ei liity pakkotyötä, laitonta lapsityötä ja ihmiskauppaa.

Vahvistamme ihmisoikeusvastuuosaamista ja ihmisoikeuksien toteutumista myös omassa organisaatiossamme.

 

Lisätietoja

Mari Onkamo, toimitusjohtaja mari.onkamo@polarica.com