Polarica vilt – För speciella stunder

Polarica – För viltets bästa i 50 år

Polarica grundades år 1972 i Haparanda, vid gränsen mellan Sverige och Finland. Företaget har sedan dess varit den ledande bär- och viltaktören i Norden. Polarica har kontinuerligt utvecklat marknaden när det kommer till utbud och kvalité.

Allt började med vilda skogsbär och viltkött från Norden – den lokala maten från naturens skafferi. Under 1980-talet utökades sortimentet med viltkött från länder utanför Norden för att möta de tidsenliga trenderna. Kronhjort från Nya Zeeland fick ett starkt fäste på den nordiska marknaden och är idag en av de ledande produkterna inom viltsegmentet. Skogsfågel har alltid varit en del av vår produktportfölj och vi introducerade även det exotiska vilda sortimentet, exempelvis struts, känguru och antilop till den nordiska restaurangmarknaden.

Viltsäsongen ska inte begränsas till typiska säsongsmånader. Man ska kunna njuta av viltkött året runt. Vår fokus har därför alltid varit att utveckla produkter för att passa alla årstider; sommarens grillsäsong, höstens viltveckor, jul och nyårsfirande och den kalla vintern.

Kvalitet och produktutveckling är kärnan i vår verksamhet där vi arbetar med viltets hela värdekedja - från samarbetet med jägare och renägare, till slakt, förädling och försäljning. Från skog till bord helt enkelt!

Förutom förädling och marknadsföring av viltkött har Polarica tagit en aktiv roll i bevarandet av den traditionella matkulturen och rennäringen i Sverige och Finland. Vi vill fortsatt främja viltköttets fantastiska egenskaper och goda smaker så att världens bästa kött får behålla sin plats på de svenska matborden även i framtiden.

 50 år som vägvisare på viltmarknaden – det är en bra start, vi fortsätter härifrån tillsammans!