Ajankohtaista

tuoreita uutisia Polaricalta

Polarica ja Wildea palaavat juurilleen perheyhtiöksi

lähes 50 vuoden vahva kokemus marja- ja riistaliiketoiminnasta kantaa uudelle vuosikymmenelle

Polarica-konsernin omistus on vaihtunut 20.12.2019. Polarica AB:n (marjaliiketoiminta) ja Wildea Oy:n (riistaliiketoiminta) osakkeet sekä niiden tytäryhtiöt on myyty sijoittajaryhmälle, jota vetää Jukka Kristo enemmistöomistajana. Muut operatiivisessa roolissa olevat sijoittajat ovat Tommy Innala ja Mari Onkamo. Lisäksi High Point Oy/Deep Point Oy toimivat sijoittajina, ilman operatiivista roolia.

Frozen berries

Jukka Kristo jatkaa Polarica AB:n toimitusjohtajana ja Mari Onkamo Wildea Oy:n toimitusjohtajana sekä molempien liiketoimintojen talousjohtajana. Tommy Innalan tehtävänä on tukea molempia liiketoimintoja. 

 

Uusi omistusrakenne

Polarica-konsernin rakenne lakkautuu nykyisessä muodossaan. Sijoittajilla on suora yhtenevä omistus sekä Polarica AB:ssa että Wildea Oy:ssä.

Omistajanvaihdos palauttaa Polarican takaisin juurilleen - perheyhtiöksi! Polarican historia pohjautuu vahvaan yksityisyrittäjyyteen: yhtiön perustivat vuonna 1972 Allan Lehto, Armas Kristo ja Erik Innala. Polarica-konserni on matkan varrella laajentunut vahvaksi kansainväliseksi toimijaksi sekä marja- että riistaliiketoiminnassa. Puolan toiminnot perustettiin 1990, sekä liiketoimintojemme hankintakanavat ovat laajentuneet pohjoisen raaka-ainehankinnoista globaaleihin hankintakanaviin – Euroopan maiden lisäksi mm. Etelä-Amerikka, Uusi-Seelanti ja Siperia ovat tulleet osaksi hankintatointa vuosien varrella.

Lapin Liha tapasLapin Liha perustettiin vuonna 1989 Jukka ja Armas Kriston toimesta. Pääomasijoittaja Intera Partners tuli Polarican pääomistajaksi hankkimalla ensin Polarican 2010 ja hieman myöhemmin 2011 Lapin Lihan. 

Osana omistusrakenteen muutosta tullaan tekemään seuraavat muutokset riistaliiketoiminnassa:

  • Wildea Oy:n nimi muutetaan Lapin Liha Oy:ksi
  • Wildea tuotemerkki poistuu käytöstä
  • Suomen vähittäiskaupassa käytetään jatkossa Lapin Liha tuotemerkkiä, Horecan tuotemerkkinä toimii Polarica
  • Ruotsin liiketoiminnassa käytetään jatkossa (vähittäiskauppa ja Horeca) Polarica tuotemerkkiä

 

Tulevaisuuden näkymät

Uskomme vahvasti luonnontuotteisiin, sekä marjaan että riistaan. On hienoa päästä kehittämään liiketoimintaamme ja tuomaan ainutlaatuisia tuotteitamme tunnetuksi laatutietoisille, vastuullisille kuluttajille, sekä kotimarkkinoillamme (Suomi ja Ruotsi) että globaaleilla markkinoilla. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on luoda jotain uutta ja ainutlaatuista molempiin liiketoimintoihin yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Haluamme myös jatkaa liki viidenkymmenen vuoden mittaista hyvää yhteistyötä poronomistajien kanssa ja olla mukana kehittämässä riistan tunnettuutta.

Polarica tehtaanmyymälä Rovaniemellä

 

Yhteistyöterveisin,

Jukka Kristo
puh. +358 400 69 1611
jukka.kristo@polarica.com

Tommy Innala
puh. +46 70 624 70 82
tommy.innala@wildea.se   

Mari Onkamo
puh. +358 50 358 6054
mari.onkamo@polarica.fi