Ajankohtaista

tuoreita uutisia Polaricalta

Vastuullista marjanpoimintaa kaudella 2023

 

Tulevalle marjakaudelle povataan hyvää satoa, ellei lähiviikoille ennustettu viileä sää vähennä selkeästi pölyttäjien määrää ja sitä kautta heikennä satonäkymiä. Tarvitsemme edelleen ulkomaisia poimijoita, jotta saamme osan marjasadosta talteen. TE-keskus on antanut Polaricalle marjalain mukaisen myönteisen luotettavuusarvioinnin ja olemme kutsuneet thaimaalaisia poimijoita alkavalle kesäkaudelle, tosin selkeästi vähemmän kuin viime vuonna.

Polarica-marjakonserni pyrkii toimimaan vastuullisten käytäntöjen mukaisesti kaikessa liiketoiminnassaan sekä omia työntekijöitään, alihankkijoitaan, kumppaneitaan, asiakkaitaan että ympäristöä kohtaan.

Uudistuksia tulevalle kaudelle

Olemme olleet marja-alan edelläkävijöitä ja pyrimme siihen jatkossakin. Julkisuudessa on keskusteltu alan toimintatavoista ja käsityksemme mukaan viranomaisten selvitystyö aiheesta kestää näillä näkymin ainakin tämän vuoden loppuun saakka. Olemme valmiita edesauttamaan marjanpoiminnan käytäntöjen kehittämistä myös viranomaistahojen kanssa.

Lisäksi olemme tehneet omia toimenpiteitä varmistaaksemme, että marjoja poimitaan jatkossakin hyvissä olosuhteissa ja niistä maksetaan reilu korvaus.

Tulevalle kaudelle olemme tehneet seuraavia toimenpiteitä osana laajaa vastuullisuusprojektiamme, joka alkoi vuonna 2022. Näitä ovat muun muassa:

- Teimme laajan ihmisoikeuskartoituksen ulkopuolisen asiantuntijan toimesta ja julkaisimme ihmisoikeuspolitiikan
- Koulutimme henkilöstöä ihmisoikeusvastuuseen ja korruptionvastaisuuteen liittyen
- Rakensimme vastuullisuusohjelman vuoteen 2026 saakka
- Suomessa majoitustilat tarkastettiin rakennusammattilaisen toimesta ja kohteissa tehdään tarvittavat korjaustoimenpiteet
- Lisäämme poimijoiden koulutusta ennen poimintatoiminnan aloittamista
- Lisäämme valvontaa ja läsnäoloa leireillä: sekä Suomessa että Ruotsissa on kaksi leirikoordinaattoria
- tarjoamme poimijoille reaaliaikaisen palautekanavan
- Uudistimme sisäiset toimintatapaohjeemme sekä sopimukset alihankkijoiden kanssa; lisäsimme muun muassa alihankkijoiden auditointimahdollisuuden sopimukseen
- Thaimaalaisia yhteistyökumppaneita on Ruotsissa aiemman kahden sijaan yksi
- Edellytämme jatkossa kaikilta pienemmiltä puutarhamarjojen toimittajilta Suomessa Laatutarha-sertifiointia

Jatkamme ja kehitämme hyviä käytäntöjä yhteistyökumppaniemme kanssa, ja lisäämme toimintamme läpinäkyvyyttä julkaisemalla vastuullisuusraportin ennen kauden alkua. Julkaisemme kesäkuussa myös uudet verkkosivut, joissa viestimme toiminnastamme entistä tarkemmin.

 

Lisätietoja

Mari Onkamo, toimitusjohtaja mari.onkamo@polarica.com