Elegant

smak till bord och fest

Hallon

(Rubus idaeus)

Hallonbuskarna på trädgårdar och vid landsvägar är tätt beklädda med taggar. Den växer på soliga skogsberg och gläntor. Hallonbären uppstår av ungefär 100 små stenfrukter. 

Fiber- och vitaminrik

Hallon är en av våra mest fiberrika bär som innehåller upp till 7,7 g fiber / 100 g. Den är en bra källa av vitamin C och E. Man borde behandla hallon så lite som möjligt för att inte tappa de goda näringsämnena. Frysta bär innehåller rikligt med näringsämnen.

Polaricas ekologiska hallon är odlade och packade i Polen. Vi importerar hallon också från Serbien och Chile. Det rekommenderas att utländska frysta bär kokas i minst 2 minuter innan konsumering.

Polarica-Berries-hallon

hallon-pancakes

Hur använder du?

Denna aromrika bär ger god sylt, marmelad och saft. Den är också utmärkt för bakning. Hallon är toppenkompanjun till chockladbakelser men fungerar också bra som fyllning i bullar och wienerbröd. Hallonen älskas världen runt, och det tillverkas även sirap, vin, likör, vinaigrette samt många andra produkter av den.

Det är enkelt att kombinera hallon med andra bär, och till exempel med blåbär får man läcker drottningsylt av den. Toppa kladdkakan med hallon, blåbär och vispad grädde!