Sommarkänsla

året runt från söta jordgubbe!

Jordgubbe

(Fragaria ananassa)

Jordgubbe är för det mesta av odlad sort men den vilda varianten, smultron, växer också i Sverige. Jordgubbe

Ur vetenskaplig synvinkel är jordgubben dock inte ett bär utan ett fruktförband med nötter, då de egentliga frukterna är "bärets" gula prickar. Den är alltså en skenfrukt, det vill säga en uppsvälld blombotten.

Söt och lätt läckerbit

Mansikka sisältää runsaasti C-vitamiinia. Siinä on paljon hyviä flavonoideja, jotka toimivat antioksidantteina (ei sallittu terveysväittämä?). Makean mansikan sokeripitoisuus on 5-7%. Se on varsin kevyt herkku, sillä siitä noin 85 % on vettä, ja 100 grammassa mansikkaa on energiaa vain 45 kcal.

Kotipakastuksessa mansikka menettää helposti makuaan, sillä se ei jäädy välittömästi, vaan ehtii käyttää omaa sokeriaan jäätymisprosessin aikana. Polarican nopea jäädytysprosessi välittömästi poiminnan jälkeen säilyttää mansikan maukkauden erinomaisesti.

Polarican luomumansikat on kasvatettu ja pakattu Puolassa.

Polarica-Berries-jordgubbe

jordgubb-efterratt

Miten käytät?

Mansikka makeuttaa puurot ja smoothiet helposti ilman lisättyä sokeria. Leivonnaisiin saa mukavaa kesäfiilistä mansikoilla. Soseena tai hillona mansikka on todella monikäyttöinen arjen pienissä herkkuhetkissä, ja mansikka-raparperisoppa tai mansikkainen mehu on aina lasten mieleen. Mansikka soveltuu hyvin myös juustoisiin salaatteihin, esimerkiksi halloumin kaveriksi.

Kokeile pakastaa mansikkasmoothie mehujäämuoteissa tai pahvikupeissa ja laita kupin keskelle jäätelötikku pystyyn. Smoothien joukkoon voi halutessaan lopuksi lisätä mansikkapaloja sattumiksi. Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia, ja nautiskele ihanan kesäisistä smoothiejätskitikuista!