Aktuellt

färska nyheter från Polarica

Bärfyllda sidorätter till julbordet

Salt, sött – och allt däremellan! Bären passar utmärkt till matlagning, och det går enkelt att lyxa till även vardagligare rätter med färg- och smakrika bär. Varför inte prova dessa bärrika tilltuggsalternativ vid sidan om de traditionella julrätterna i år? 

 

krukbröd med syrliga lingon

Pataleipa_puolukka-1600x1067

Saftigt krukbröd är garanterat värt mödan och ugnsbakade lingon ger en festlig ton till det. Låt degen jäsa över natten och servera färskt bakat bröd med en perfekt krispig yta till julmaten. 

 

Caesar-grönkålssallad med tranbär

Tranbar_Ceasar-gronkalssallad_0734_LennartWeibull_RF-1600x1066

Servera en smarrig caesar-sallad med julfiskar i år! Grönkålscaesar med syrliga tranbär och fyllig dressing passar utmärkt med olika sorters fiskar. 

 

Hallonparfait

Jaadyke_2 kopio  Jaadyke_1 kopio

Den fräscha hallonparfaiten friskar upp gommen och smakar gott även efter en mättande julmiddag. Det går utmärkt att laga parfaiten i god tid innan julen – på så sätt underlättar du mödan under julafton och -dagen

 

Lingon- och chokladkolapaj med flingsalt

puolukka-suklaa-piirakka

Lingon-och chokladpajen är toppen för dem som gillar lite fylligare efterrätter. Du kan lyfta fram den juliga smaken med en nypa kanel, nejlika och kardemumma, eller en färdig pepparkakskryddmix!

 

Bekanta dig med våra andra recept till jul – ladda ner den kostnadsfria e-boken här! 

I vår receptbok finns idéer till fiskbordet samt recept till en härlig kanel-blåbärssylt och en flott tårta med lingon. Kolla även den enkla pysselidéen till dekorativa snökottar!

Polarica-XMAS-e-book-preview-FI-1