Ett bättre och klimatsmartare val

Ett bättre och klimatsmartare val

Dec 31, 2021 12:40:58 PM
Ett bättre och klimatsmartare val - featured image
Published: 31.12.2021

Miljöfrågor och klimatförändringar har tagit plats i media och Människornas liv. Konsekvenserna av våra val – vad vi äter, köper och konsumerar – blir en allt viktigare fråga för de miljömedvetna i samhället. Ju mer information vi bombarderas med, desto fler av oss är det dock som undrar vad det egentligen betyder att leva och äta på ett klimatsmart sätt.

De allra flesta konsumenterna vill göra smartare val när de handlar mat. Många håller med om att vi bör äta mindre kött. En del kanske tror att klimatsmart innebär att helt skippa kött på tallriken. Det är dock skillnad på kött och kött. Bäst är att äta mindre men bättre kött.

Vi hör till de som tror att viltkött kan vara en klimatsmart lösning. Och vi är inte ensamma. Världsnaturfonden klassificerar viltkött som ett bra alternativ jämfört med traditionellt uppfött kött.* Viltkött, till exempel älg, kommer från djur som är helt frigående, naturligt betande och ekologiska. Frigående djur behöver inte uppvärmda lador eller foder. Detta gäller till stor del även för ren, även om de under hårda vintrar får extra foder.

Dessa djur lever helt naturliga liv och är ett utmärkt alternativ för den som vill ha det bästa av båda världar: vara klimatsmart och samtidigt njuta den unika smaken av viltkött!

*Källa: Kottguiden.se 2021

WWF_kottguiden